Voldoende abonnementen: glasvezel in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand

De dorpen Pesse, Fluitenberg en Stuifzand krijgen glasvezel. De eindsprint in blessuretijd heeft net voldoende abonnementen opgeleverd om het netwerk voor snel internet aan te kunnen leggen.

In ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse kwam vanmiddag het verlossende woord: iets meer dan de helft (51 procent) van de pakweg 1360 aansluitingen in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand sloot een glasvezelabonnement af. Daarmee werd de noodzakelijke 50 procent gehaald en gaat RE-NET, dochteronderneming van RENDO, het netwerk aanleggen.

Beloning inspanningen

Het bereikte resultaat voelt voor de vrijwilligers van de werkgroep Zaanddörpen op Glas als een fantastische beloning voor hun inspanningen. Zo’n drie jaar hebben ze dorpelingen enthousiast proberen te maken voor glasvezel en de voordelen van de snelle en stabiele verbinding onder de aandacht gebracht.

RE-NET gaat de glasvezel dit voorjaar aanleggen. Na de drie dorpen wordt de belangstelling gepeild voor glasvezel op industrieterrein de Wieken (730 aansluitingen) en de overige dorpen in het buitengebied (850 aansluitingen) die nog geen kabel hebben.

Sluitingstermijn opgerekt

Na diverse informatiebijeenkomsten moest eind vorig jaar duidelijk zijn of minimaal de helft van de aansluitingen mee wilde doen. Aangezien de teller net onder de benodigde 50 procent bleef steken, werd de sluitingstermijn twee weken opgerekt. Met succes: er werden nog tientallen glasvezelabonnementen afgesloten.

menu