Voor de dertigste keer hardlopen in Hollandscheveld

Speeltuinvereniging Hollandscheveld is woensdag 1 juni voor dertigste keer het podium voor de jaarlijkse prestatiewedstrijdloop. „We verwachten ongeveer vierhonderd deelnemers”, zegt voorzitter Albert Lok.

Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden 600 meter (t/m 5 jaar en 6 en 7 jaar), 1 kilometer (8 t/m 10 jaar), 2 kilometer (11 t/m 14 jaar) en 5 kilometer (15 jaar en ouder). Ditmaal geen 10 kilometer, daar is te weinig animo voor.

Albert Lok organiseert de wedstrijdloop al vanaf het begin samen met Bert Kelly, Peter Schonewille en Ans Lok. „We zijn dertig jaar geleden begonnen met de organisatie en doen het nog steeds met z’n vieren. Daarbij hebben we hulp van vrijwilligers die dit ook al dertig jaar doen. Het is een hele leuke avond met veel kinderen en veel publiek. Bij de finish is het altijd een drukte van opa’s en oma’s.”

Voor iedere deelnemer is er een aandenken en voor alle jeugd t/m 14 jaar een gratis ijsje. Voor een nieuw record op de 5 kilometer staat 50 euro. Deze tijd staat op 15.50 minuten. Lok: „Ik verwacht dat het record dit jaar verbroken wordt.” Iedereen mag meedoen aan de 5 kilometer. „We hadden voorgaande jaren zelfs deelnemers van 78 jaar.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.