Voor lancering FIFA spelen in TT-hall

ASSEN Tijdens het LAN- en gamingevenement The Reality in de TT- Hall te Assen is het voetbalspel FIFA te spelen, vijf dagen voordat het in de winkel ligt.

Tijdens het evenement op 24 en 25 september staan 16 PlayStation 4’s klaar om gamers een voorproefje van onder meer FIFA 17 te geven. Ook het andere grote voetbalspel, Pro Evolution Soccer (PES) 2017 is er te spelen, al ligt die game vanaf vandaag in de schappen. Echt exclusief is de aanwezigheid van de nieuwe FIFA overigens niet: PlayStation-bezitters kunnen sinds dinsdag al een gratis demo downloaden.

Op zondag de 25e kunnen virtuele voetbaltalenten zich inschrijven voor een FIFA- en PES-toernooi, waar een prijzenpot van 1500 euro te winnen valt. Met het spel Counter-Strike valt tijdens het evenement nog meer te verdienen. Daar is 3000 euro voor beschikbaar gesteld. Spelers van de tactische game League of Legends mogen uitkijken naar een prijzenpot van 2000 euro.

Op het evenement, dat voor de tweede keer in de TT-Hall plaatsvindt, komen 1240 deelnemers af.

„We begonnen jaren geleden met een man of twintig”, zegt Tim Wijers van de organisatie. „Inmiddels zijn we het grootste LAN-evenement van de Benelux. Onze bezoekers komen veelal uit Nederland, maar we trekken ook gamers uit bijvoorbeeld Spanje, Duitsland en Italië aan.”

Zij komen vooral naar Assen om een weekend lang met en tegen elkaar te gamen, maar volgens Wijers is het evenement ook interessant voor een bredere doelgroep. „We hebben een stuk of twaalf stands met leuke tech. Zo staat er een apparaat waarmee je realistisch in virtual reality kan parachutespringen. Voor mensen die wat hebben met gadgets en tech is het zeker leuk om eens rond te kijken.”

Ook populaire streamingservice Twitch is van de partij. De online dienst brengt acht bekende gamestreamers naar Assen om het hele weekend te gamen. Zij zijn via internet te volgen. "Daar zijn we best trots op, want het is een van de eerste grote acties van Twitch in Nederland", zegt Wijers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.