Vooral mannen bij Bedrijvencontactdagen in Assen

Zo'n driehonderd bedrijven laten zich dinsdag en woensdag zien tijdens de Bedrijvencontactdagen bij de TT Hall in Assen. Opvallend is dat er vooral mannen op de beurs afkomen.

Terughoudend

,,Misschien zijn de vrouwen thuis bij de kids?", zegt Selina Knegt lachend. Knegt is online marketing assistent en heeft een eigen bedrijf. ,,Ik merk vaak dat vooral mannen op beurzen af komen en dat vrouwen wat terughoudender zijn om zichzelf te profileren."

Samen met een mannelijke collega loopt Tineke Haandrikman van Safety Analyse over de beurs. Zij merkt dat haar collega in eerste instantie sneller wordt aangesproken. ,,Pas later als je echt een gesprek hebt en mensen horen dat ik ook in de veiligheidssector zit, praten ze meer met mij."

Wel serieus genomen

Jolanda Spruijt van OAMKB sloot zich zelfs aan bij vrouwenorganisatie Women Entrepreneurs Netherlands, een platform voor vrouwelijke ondernemers die elkaar proberen te helpen. Spruijt: ,,Ik denk dat het heel positief is om als vrouw hier te zijn. Je valt inderdaad op, maar je kan jezelf wel op een leuke manier goed onder de aandacht brengen."

En ook: ,,Als je de kennis in huis hebt en weet waar je het over hebt, dan word je als vrouw wel serieus genomen."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.