Voorbeschouwing: FC Emmen gebrand op een goed resultaat

Dick Lukkien wil zich vanavond met FC Emmen revancheren voor de twee opeenvolgende competitienederlagen, tegen Helmond Sport en De Graafschap. FC Den Bosch is in de Jens Vesting de tegenstander.

,,Wij zijn gebrand op een goed resultaat’’, laat de trainer van FC Emmen weten. ,,En we krijgen in de komende weken een aantal ploegen waartegen wij punten kunnen pakken. Maar we zullen vol aan de bak moeten, want in de Jupiler League kan iedereen van iedereen winnen.

Na de krachtmeting met FC Den Bosch volgen voor FC Emmen, dat is teruggezakt naar de elfde plaats, wedstrijden tegen Fortuna Sittard (uit), FC Eindhoven (uit), Telstar (thuis), FC Dordrecht (thuis) en FC Oss (uit).

Wieger Sietsma keert vanavond vermoedelijk terug onder de lat bij FC Emmen. Hij moest vanwege liesklachten afzeggen voor de woensdag met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen derdedivisionist Scheveningen, maar de tweede doelman van de Drentse club heeft de training hervat en lijkt voldoende hersteld om vanavond tegen FC Den Bosch te kunnen keepen. Lukkien: ,,Ik ga er vanuit dat hij mee kan doen, maar houd nog wel een slag om de arm.’’

Kan Sietsma daadwerkelijk keepen, dan moet Eser Elmali, die hem tegen Scheveningen verdienstelijk verving, zich weer tevreden stellen met een plaats op de wisselbank. Eerste doelman Dennis Telgenkamp zit nog in de lappenmand.

Lukkien gaat er eveneens vanuit dat centrale verdediger Josimar Lima, die een week eerder tegen De Graafschap al na krap een half uur geblesseerd naar de kant ging, vanavond er ook bij kan zijn. Maar ook wat hem betreft houdt Lukkien nog een slag om de arm.

Oguzhan Türk, die tegen De Graafschap halverwege de tweede helft met een bovenbeenblessure uitviel, is nog niet inzetbaar. Henk Bos is zijn vervanger.

FC Den Bosch heeft na zeven competitieronden evenveel punten gesprokkeld – FC Emmen heeft er tien – en neemt de zestiende plaats in. Topscorer van de ploeg is spits Romero Regales met vijf doelpunten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.