Voorbije jeugd opsnuiven in Ruinerwold

Meer dan 1100 oldtimers rijden zaterdagmiddag mee met de oldtimertocht door Drenthe. De oldtimerdag in Ruinerwold is voor veel deelnemers en bezoekers een paar uur de voorbije jeugd opsnuiven.

,,Mijn eerste brommertje was een DKW", zegt Geert Schutte uit Blijham. ,,Ik was zestien jaar. En achterop die brommer zat mijn eerste scharreltje. Dat vergeet je nooit weer. En zulke verhalen vertel je op zo'n dag aan elkaar. Ik ben nu 74. Ik heb een paar oude brommers en deze Heinkel scooter. Prachtige hobby."

Tijdmachine

Aan de overkant van de straat staat Jacco Loof (40) uit Emmen. Zijn DeLorean trekt veel bekijks, het is de auto die als tijdmachine in de filmtrilogie Back to the Future bekend werd bij een groot publiek. ,,Ik ben eerst vijftien jaar als wannahave lid geweest van de Nederlandse DeLorean Club. Sinds vijf jaar heb ik deze wagen nu. Na mijn zoontje van drie is het mijn meest waardevolle bezit."

Aan het einde van de ochtend vertrekken om het half uur de verschillende categorieën voertuigen voor een grote toertocht. Trekkers, auto's, motoren, brommers. Op de kruising bij eetcafé De Klok staan mensen twee rijen dik achter de dranghekken te kijken naar weer een optocht. Een man stoot zijn buurman aan. ,,Moet je kijken, een Dafje, ken je die nog wel?"

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.