Voormalig Emmer wethouder Piet Reuver (64) overleden

In zijn woonplaats Klazienaveen is woensdag Piet Reuver (64) overleden.

Hij was tussen 1988 en 1995 wethouder van de gemeente Emmen en werkte daarvoor en daarna lange tijd in het onderwijs.

Directeur op basisschool De Bente

Een sociaal betrokken onderwijsman. Zo typeert collega en vriend Roelof Jansen uit Emmen de afgelopen week overleden Piet Reuver. Jansen werkte ooit als onderwijzer op basisschool De Bente in Emmer-Compascuum toen Reuver daar directeur was.

Daarna kruisten de paden van beide heren elkaar nog regelmatig, de laatste periode in de gemeente Borger-Odoorn. ,,Piet was iemand die altijd aandacht had voor kinderen die moeite hadden om mee te komen. Iemand met een duidelijke visie ook, niet bang om zijn nek uit te steken.’’

Onderwijs als rode draad

Onderwijs was de rode draad in het werkzame leven van Piet Reuver. Hij gaf leiding op meerdere basisscholen, onder meer in Emmer-Compascuum, Nieuw-Buinen en Exloo. Ook werkte hij bij een onderwijsadviesbureau, was hij algemeen directeur bij het Samenwerkingsverband Openbaar Onderwijs Oost-Groningen en was hij clusterdirecteur over meerdere basisscholen in Borger-Odoorn. De laatste periode van zijn leven was hij leidinggevende op openbare basisschool De Zweng in Exloo.

Bestuurscrisis

Veel mensen zullen Reuver zich echter vooral herinneren als oud-wethouder van de gemeente Emmen. Die functie vervulde hij van 1988 tot 1995 en hij had onder meer onderwijs in zijn portefeuille. Daarna was hij nog een korte periode gemeentesecretaris in deze gemeente. In 1996 leidde een bestuurscrisis tot het vertrek tot het voltallige Emmer college van burgemeester en wethouders.

Het betekende het einde van de politieke loopbaan van Piet Reuver, die in 1986 als raadslid in Emmen begon. Volgens Gezienes Evenhuis, ook voormalig wethouder in Emmen, bleef Reuver wel altijd PvdA-lid. Na de eeuwwisseling was Reuver zeven jaar voorzitter van de Emmer handbalclub E&O.

Zijn vrouw Bertha overleed vorig najaar

Evenhuis was goed bevriend met Reuver. Volgens Evenhuis was zijn partijgenoot al langere tijd ernstig ziek. ,,Dat noodlot trof ook Piet zijn vrouw Bertha. Zij overleed vorig najaar.’’ Evenhuis nam Reuver halverwege mei dit jaar nog mee naar het stadion van FC Emmen toen de Emmer profclub de playoff wedstrijd van FC Emmen tegen Sparta speelde.

Afgelopen woensdagochtend overleed Piet Reuver thuis in zijn woning in Klazienaveen. De oud-wethouder was vader van twee volwassen dochters.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.