Voormalig Schoonebeker wethouder Wilms (90) overleden

In zijn woonplaats Emmen is Gezinus Wilms op 90-jarige leeftijd overleden. Hij was bijna twintig jaar wethouder van de gemeente Schoonebeek.

Wilms, die lid was van de Anti Revolutionaire Partij (ARP), werd in 1966 wethouder en werkte de jaren daarna onder de burgemeesters Frans Cappetti en Maurits Schneemann. Hij was onder meer nauw betrokken bij grondaankoop voor de ontwikkeling van het Bargerveen en bij woningbouw rond de EEG-laan in Schoonebeek. Ook hield hij zich bezig met het sociaal-maatschappelijk werk en met werkvoorzieningsschap De Marcklanden.

Wilms was de zoon van voormalig gedeputeerde Gerrit Jan Wilms, die aan de Europaweg een boerenbedrijf had. De bekende Wilms’ Boo (eeuwenoude ossenstal) bij Nieuw-Schoonebeek was familiebezit. In 1975 werd deze boo overgedragen aan de stichting De Spiker. In 2004 werd de boo door brand verwoest en later werd opgebouwd. Sinds vorig jaar woonde Gezinus Wilms met zijn vrouw Tiny in een appartement in Emmerhout. De huidige Emmer CDA-wethouder BoukeDurk Wilms is zijn achterneef.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.