Voorman No Surrender Henk Kuipers gaat de politiek in

De uit Klazienaveen afkomstige No Surrender-voorman Henk Kuipers heeft een politieke partij opgericht, genaamd Rechtdoor. Hij wil als lijsttrekker meedoen aan de Kamerverkiezingen in maart 2017.

Waarom heeft u een politieke partij opgericht?

,,Uit onvrede met de partijen die er nu zijn. We hebben nu een soort schijndemocratie waarin politici elkaar de bal toespelen. Iemand moet z’n mond open doen.”

Uw motorclub heeft in Den Haag een slechte naam. Wilt u daar iets aan doen?

,,Ze noemen het een motorbende. Nou, het is een bende in Den Haag. Ze hebben een bevolkingsgroep gedemoniseerd. In al die jaren zijn er maar drie slachtoffers gevallen rond motorclubs. Maar de club staat helemaal los van de partij. Rutte mag in zijn vrije tijd ook lid zijn van een golf- of zeilclub, dat doet er niet toe.”

Is uw partij links of rechts?

,,We zijn ‘rechtdoor’. Links of rechts bestaat niet meer. De PvdA is ook naar rechts opgeschoven, toen ze met de VVD gingen regeren. We worden met z’n allen voor de gek gehouden. Kijk, je kunt voor of tegen Poetin zijn, maar bij hem weet je tenminste waar je aan toe bent.”

Is dat een voorbeeld voor u?

,,Nee, ik heb geen voorbeeld, het is allemaal prutswerk. Oprechtheid bestaat niet meer. Ik ken heel veel mensen die hier voor niks worden opgesloten. Burgemeesters gebruiken de APV als een soort noodverordening, we leven in een vreemde staat. Kijk naar Eurlings, die verdacht wordt van huiselijk geweld tegen zijn vriendin. Normaal wordt zo’n onderzoek binnen een paar uur afgerond en gaat Jeugdzorg en alles erop af. Nu niet.”

Met uw tatoeages en baard ziet u er niet uit als het prototype politicus.

,,Ik zie er misschien apart uit, maar het gaat om mijn verhaal. Neem Jos van Rey. Die krijgt 240 uur werkstraf, terwijl ik meteen voor jaren zou worden vastgezet. Daar moeten we ons druk over maken. Ik wil dit land niet zonder slag of stoot overgeven aan de regering.”

Zonder slag of stoot, dat bedoelt u figuurlijk toch?

,,Ja natuurlijk, deze vraag vind ik niet passend. Ik heb ze nog nooit zien vechten in de Tweede Kamer.”

Het is voor u een serieus plan om de politiek in te gaan?

,,In september hebben we onze eerste vergadering. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat ik lijsttrekker word. Het is tijd om aan de bel te trekken, het ontspoort in dit land.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.