Vragen over huishoudelijke hulp Meppel

De SP en GroenLinks in Meppel zetten vraagtekens bij de wijze waarop die gemeente huishoudelijke hulp toekent aan inwoners die dat nodig hebben.

De beide partijen willen van burgemeester en wethouders weten of Meppel niet te streng is (geweest) bij het toewijzen van het aantal uren hulp aan inwoners. Ze vrezen dat dit te karig is gebeurd vanwege de noodzaak om te bezuinigen.

SP en GroenLinks willen weten of Meppel het risico loopt rechtszaken over deze kwestie te verliezen. Die kans lopen heel veel gemeenten volgens de jurist Wevers, die in opdracht van vakbond FNV het rapport ‘Juridische toets van het huishoudelijk hulpbeleid’ heeft geschreven.

Volgens dit stuk hanteert Meppel lagere normtijden voor huishoudelijke hulp dan moet volgens het landelijke protocol van het Centrum Indicatiestelling Zorg. GroenLinks en de SP willen weten welke stappen B en W willen zetten om te zorgen dat Meppel (alsnog) bij de gemeenten hoort waar het huishoudelijke hulpbeleid goed is geregeld.

Volgens het landelijke rapport is de toewijzing van het aantal uren in driekwart van alle Nederlandse gemeenten niet goed geregeld. Daartegen is de afgelopen jaren op tal van fronten actie gevoerd (foto).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.