Vreemde Drentse diefstallen

Een 61-jarige kaasdief uit Dwingeloo kon zich een stukje kaas 's avonds eigenlijk niet meer permitteren. Dus stal hij kaas bij de lokale supermarkt.

Zijn hang naar luxe moest hij duur betalen, maar daarin is hij niet de enige. Een aan alcohol en drank verslaafde man moest vorige maand voor de politierechter verschijnen omdat hij droge worsten had gestolen. Hij moest zich verplicht onder behandeling laten stellen en kreeg een grotendeels voorwaardelijke celstraf. Ook in Schoonoord had een lekkerbek het voorzien op droge worsten. na de inbraak bij een slagerij liep er een spoor van droge worsten door het dorp.

In Elim werd twee maanden geleden tot grote schrik van de inwoners de pas gerestaureerde haan van de kerktoren gestolen. Een paar dagen later vond de koster van de kerk de haan terug tegen het voorportaal van het godshuis

Vorig jaar namen dieven complete politie-uniformen mee, nadat ze inbraken bij woningen van verschillende politiemedewerkers.

Al deze voorvallen vallen natuurlijk in het niet bij wat de Pakistaanse politie een paar dagen geleden aantrof. Een dief probeerde zo stiekem mogelijk een volwassen koe te vervoeren. In zijn auto.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.