Vrijspraak in misbruikzaak man uit Nieuw-Buinen

Een 56-jarige man uit het Drentse Nieuw-Buinen is dinsdag vrijgesproken van het seksueel misbruiken van een jong meisje in Wieringerwaard.

De rechtbank in Alkmaar, die de zaak behandelde, stelt dat de verklaringen van het slachtoffer ‘in hoge mate betrouwbaar’ zijn. Toch is er onvoldoende wettig bewijs om de man te veroordelen, meent de rechtbank, omdat er geen steunbewijs is in deze zedenzaak. De officier van justitie had om dezelfde reden vrijspraak gevraagd.

Het meisje, dat een verstandelijke beperking heeft, kwam in de jaren 2012 tot en met 2014 vaak bij haar achterbuurman over de vloer. Zij was toen tussen de 7 en 10 jaar oud. De man woonde destijds in Wieringerwaard. Hij verhuisde vorig jaar naar Drenthe.

Authentiek en geloofwaardig

In april vorig jaar zei het meisje tegen haar moeder dat de man haar seksueel had misbruikt. Ze werd verhoord door gespecialiseerde zedenrechercheurs. Een deskundige noemde haar verklaring tijdens dat verhoor ‘authentiek en geloofwaardig’.

De verdachte heeft steeds ontkend. De rechtbank vindt dat hij vaag en merkwaardig antwoordde op vragen van de politie over het misbruik, maar ziet zijn verklaringen niet als steunbewijs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.