Vrijspraak voor moeder Sharleyne, OM overweegt hoger beroep

Heleen J. (38) uit Hoogeveen is maandag vrijgesproken van doodslag op haar dochter Sharleyne.  

De rechtbank in Assen oordeelt dat er te weinig bewijs is dat de moeder in juni 2015 het achtjarige meisje heeft gewurgd en van de flat De Arend in Hoogeveen heeft gegooid.

Hoger beroep

Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt in hoger beroep tegen de uitspraak te gaan. De kans daarop is zeer groot, volgens persofficier Gerben Wilbrink.

Het Openbaar Ministerie had drie weken geleden tien jaar cel geëist. Op basis van onderzoek denkt het OM dat J. haar dochter wurgde en daarna van tien hoog naar beneden gooide. 

Video: Vijf vragen over de vrijspraak van de moeder van Sharleyne
Lees verder

Alleen thuis met dochter 

Zij was die nacht alleen in huis met haar dochter en stond vlak na de val van Sharleyne op de galerij van de flat. Agenten troffen haar even later in beschonken toestand aan bij haar auto op de parkeerplaats voor de flat. 

De rechter gaat niet in mee in de visie van het OM. Zij vindt dat er geen keihard bewijs is dat Heleen J. haar dochter van tien hoog naar beneden gooide.

Sharleyne zou ook door een ongeval kunnen zijn gevallen of zelfmoord hebben gepleegd. Heleen verklaarde dat ze sliep tijdens de val. 

Drie forensisch deskundigen bogen zich over de doodsoorzaak van Sharleyne. Een Belgische deskundige denkt de Sharleyne is gewurgd en gegooid, de twee anderen zijn daar niet van overtuigd.

Schok in Hoogeveen

De tragische dood van het meisje zorgde voor een schok in Hoogeveen. Het OM seponeerde de zaak aanvankelijk, omdat niet kon worden vastgesteld wat er in de nacht van 7 op 8 juni precies is gebeurd. 

De vader van Sharleyne, Victor Remouchamps uit Emmen, dwong in maart vorig jaar bij het Gerechtshof in Leeuwarden af dat het onderzoek werd heropend.

De moeder werd daarop aangehouden. Remouchamps is er van overtuigd dat zijn ex-vrouw Sharleyne van de flat heeft gegooid.

Lees hier het volledige vonnis.

Rechtbank oordeelt over moeder van Sharleyne: is er te veel twijfel of genoeg bewijs?
Lees verder
OM eist tien jaar cel tegen moeder van Sharleyne
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.