Vrouw (60) op straat aangevallen in Emmen

Een 60-jarige vrouw uit Emmen is woensdagavond aangevallen door een onbekende man. Ze liep op het paadje tussen het Tonkensbosje en de Kerkhoflaan toen een man haar aanviel en bedreigde.

De aanvaller stond bij een fiets met een fietskar in de bocht bij de Angelsloërstraat. Volgens de politie sprak de belager de vrouw eerst aan, maar begreep zij hem niet direct. Plotseling greep hij haar, gooide haar op de grond en bedekte haar mond met zijn handen. Hij dreigde de vrouw te doden.

Het slachtoffer probeerde zich los te worstelen. Opeens liet de man haar los. Hij liep weg in de richting van het Tonckenbosje. De vrouw rende de andere kant op en waarschuwde andere mensen. Zij schakelden de politie in.

De politie heeft de omgeving afgezocht maar kon geen aanwijzingen vinden. Het slachtoffer gaf het volgende signalement: Het is een Nederlands sprekende man tussen de 20 en 40 jaar. Zijn huidskleur is onbekend. Hij was slank en bewoog zich lenig. Hij droeg donkere kleding, zwart gebreide handschoenen en een muts. De fietskar leek bedoeld om kinderen of honden in te vervoeren. In de kar lag een kleed.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.