Vrouw die ex-man vergiftigde ziet af van hoger beroep

De 50-jarige vrouw uit Roden die in maart werd veroordeeld omdat ze haar ex-man had geprobeerd te vergiftigen, ziet af van hoger beroep.

Dat meldt haar advocatenkantoor Anker & Anker.

De Rodense werd op 22 maart door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 270 dagen cel, waarvan 184 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De vrouw moet zich daarnaast laten behandelen.

Mishandeling

Volgens de rechter was er sprake van mishandeling. Meestal wordt dan een taakstraf of geldboete opgelegd, maar de vrouw kreeg een gevangenisstraf omdat de rechter het zo ernstig vond. De vrouw is het volgens het advocatenkantoor niet eens met grote delen van het vonnis, maar besloot toch niet in hoger beroep te gaan.

De opgelegde onvoorwaardelijke straf stond grotendeels gelijk aan de tijd die de vrouw al in voorarrest had doorgebracht. Ze is nu weer thuis en wil de zaak het liefste achter zich laten. Ook wil ze zich concentreren op haar behandeling.

Onkruidverdelger

De vrouw was boos op haar ex-man, omdat hij de honden geen eten had gegeven. Zij wilde hem laten schrikken en deed op 15 mei onkruidverdelger in het waterreservoir van zijn koffiezetapparaat.

De man nam ’s avonds een kop koffie en werd na twee slokken onwel. Hij bracht een nacht in het ziekenhuis door en mocht daarna weer naar huis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.