Vrouw pakte in haar huis in Peelo wiet in voor coffeeshop Assen: werkstraf opgelegd

Een 46-jarige vrouw uit Assen is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, waarvan de helft voorwaardelijk voor het verwerken van hennep. In haar huis is in maart 2,7 kilo wiet gevonden.

De politie kwam bij de woning aan het Beuzeveen in de wijk Peelo in Assen, nadat de buurman aangifte had gedaan van mishandeling. Hij had twee inbrekers op heterdaad betrapt bij het huis van de vrouw.

 Volgens de officier van justitie bleek later dat de buurman waarschijnlijk met een pistool op het hoofd was geslagen. Het was de tweede keer in korte tijd dat er geprobeerd is om in te breken bij de verdachte. De inbrekers waren zeer vermoedelijk op zoek naar de softdrugs.

Schulden afbetalen

De politie rook een sterke hennepgeur in de woning van de 46-jarige vrouw. Zij zijn later teruggekomen met een huiszoekingsbevel. In het huis werden een grote zak met hennep, gripzakjes en weegschaaltjes gevonden.

De vrouw verklaarde dat zij voor coffeeshop Happy Corner werkte. Zij verdeelde wiet in klein zakjes. ,,Het ging ongeveer om twee kilo per week. Ik deed het om mijn schulden af te betalen en dat heb ik ook gedaan.” De verdachte heeft ongeveer drie jaar voor de coffeeshop gewerkt.

Huis uitgezet en uitkering stopgezet

De vondst van de wiet had grote gevolgen voor de Assense. Zij moest haar huis uit en haar uitkering is stopgezet. De officier van justitie eiste 120 uur werkstraf en twee maanden cel voorwaardelijk. De politierechter kwam tot een lagere straf.

,,Het is een bijzondere situatie die niet vergelijkbaar is met een hennepplantage.” De rechter heeft de vrouw veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

De officier wilde dat zij 11.000 euro aan crimineel geld terugbetaalde. Vanwege haar persoonlijke omstandigheden heeft de politierechter ook dat verlaagd tot 5000 euro.

menu