Vrouw uit Assen de cel in voor hennepkwekerij

Voor het runnen van een hennepkwekerij in haar woning moet een 33-jarige vrouw uit Assen twee maanden de cel in.

De vrouw stelde haar woning aan de Boslelie tegen betaling ter beschikking en zorgde daarnaast voor de plantjes. De stroom werd gestolen via een gemanipuleerde meter.

Begin februari kwam bij de politie een anonieme tip binnen over de hennepkwekerij. De agenten namen een kijkje en zagen dat de ramen van de bewuste woning waren dichtgeplakt. Binnen ontdekten zij een kwekerij met 435 planten. Hennepresten verraadden dat er net was geoogst.

De woning stond op naam van de 33-jarige Assense. Ze verkeerde in financiële nood, zei de vrouw maandag tegen de politierechter. Ze had haar woning afgestaan om geld te verdienen. De personen die de kwekerij hadden in gericht en die haar betaalden, zijn nooit opgespoord.

De vrouw werd in 2013 al eens veroordeeld voor het kweken van hennep in Musselkanaal. Toen kreeg zij een werkstraf van tachtig uur opgelegd. Omdat de vrouw binnen vijf jaar voor hetzelfde feit voor de rechter staat, kan haar volgens de wet niet opnieuw een werkstraf worden opgelegd.

De Assense heeft met deze illegale praktijken tweeduizend euro verdiend. Dit geld moet zij in de staatskas terugstorten. Daarnaast moet zij aan het energiebedrijf een schadebedrag van bijna 2200 euro betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.