Voor tien misdrijven zoals geweldpleging, rijden onder invloed van alcohol en het plegen van inbraken is een 23-jarige vrouw uit Beilen veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De vrouw zit sinds september vast, dat betekent dat ze de straf er bijna op heeft zitten.

Ze werd opgepakt nadat ze bij een tankstation in Beilen sigaretten had gestolen. Ze deed dit samen met een vriend, die het raam kapotsloeg. De twee verstopten zich voor de politie in een sloot, maar werden toch in de kraag gevat. De vrouw mocht tijdens het voorarrest op voorwaarden naar een verslavingskliniek om af te kicken. Ze liep daar echter weg.

Ze werd eind september opnieuw betrapt tijdens het stelen van blikjes energiedrank bij een supermarkt in Beilen. Ze bekende eveneens een inbraak in een sportzaak in haar woonplaats en dat ze een man beroofde van zijn portemonnee.

Zware mishandeling niet bewezen

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De rechter legde de vrouw een lagere straf op.

Het OM had de vrouw ook een poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Ze zou in Kornhorn samen met een vriend een man met een bijl hebben aangevallen. De bijl belandde tijdens een worsteling in het been van het slachtoffer. De vrouw sloeg het slachtoffer meermalen tegen het hoofd toen hij op de grond lag. De rechter vond niet bewezen dat de vrouw met de bijl heeft gezwaaid, maar vond wel de mishandeling bewezen.

Joyriding zonder rijbewijs en onder invloed

De rechter legde de vrouw ook een rijontzegging van een half jaar op. Ze werd eind 2019 in Assen opgepakt voor joyriding. Ze ging met de auto van een vriend vandoor, nadat die haar vroeg even op zijn wagen te passen. De vrouw werd later aangehouden, omdat ze tijdens het parkeren tegen een andere auto botste. De vrouw had geen rijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol. Ze moet meerdere slachtoffers in totaal een schadevergoeding van ruim 5000 euro betalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe