Tegen een 35-jarige man uit Groningen is donderdag tien maanden gevangenisstraf geëist voor het over een lange periode plaatsen van een grote stroom ernstige bedreigingen aan zijn ex-vriendin in Zuidlaren. ,,Het zijn teksten waar de honden geen brood van lusten”, zei de officier van justitie. ,,Ik maak je dood en hak je kop eraf en zelfs bedreigingen richting zijn zoon.”

Volgens de officier is de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer enige tijd verbroken. Vervolgens is in 2018 sprake van huiselijk geweld en in 2019 gaat het verder met een veroordeling voor stalking van zijn ex-vriendin. ,, Dan zou je toch zeggen dat het voor meneer duidelijk moet zijn dat het moeten stoppen. Maar het gaat enkele maanden na de veroordeling weer mis. Niet eenmalig. Maandenlang heeft hij ontzettend bedreigende berichten gestuurd.”

Alle waarschuwingen hebben niet geholpen

Bij zijn aanhouding 9 maart vorig jaar heeft de man een bekennende verklaring afgelegd. ,,Toch gaat het dan weer door. Vanaf april komt opnieuw de stroom berichten. Dat leidt tot een waarschuwingsbrief van de politie. Vanaf 10 juli weer berichten, zelfde soorten teksten, bedreigingen met de dood. Zij stuurt ze telkens door naar de politie. De verdachte neemt geen verantwoordelijkheid voor de nieuwe feiten. Hij valt zijn ex en ook haar stiefvader lastig. Ik heb er geen vertrouwen in dat het hiermee klaar is. Alle waarschuwingen hebben niet geholpen.”

Volgens de officier is het slachtoffer heel angstig voor haar zoontje. Van de tien maanden cel is de helft voorwaardelijk geëist. De man moet zich laten behandelen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe