Wéér autokrasser actief in Emmen

Er is opnieuw een autokrasser actief in Emmen. In de wijk Bargeres zijn vorige week in twee nachten zeven auto’s met een scherp voorwerp bekrast.

Volgens politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer ging het in de eerste nacht om verschillende locaties in de wijk , maar in de tweede nacht kwamen alle meldingen uit de Ruinerbrink. De politie heeft nog geen idee wie de dader is. Wel is het vermoeden dat het bij de vier meldingen uit de Ruinerbrink om dezelfde dader gaat. In alle zeven gevallen werd de motorkap van de auto bewerkt, aldus Zinsmeyer.

Emmen werd vier jaar geleden ook opgeschrikt door een autokrasser. Die werd na driekwart jaar en zo’n achthonderd schademeldingen, verspreid over heel Emmen, opgepakt. Het ging om een verwarde man die aan de Varenkamp woonde. De man werd veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, en daarna verplichte behandeling.

En in juli 2015 werden , ook in de wijk Bargeres, zo’n twintig auto’s bekrast door een onbekende. De politie zorgt er ook nu voor dat agenten tijdens hun nachtelijke surveillances in Bargeres extra goed opletten. ,,En we roepen wijkbewoners op om, als ze iets verdachts zien, zo snel mogelijk 112 te bellen’’, aldus Zinsmeyer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.