Waar wonen de miljonairs in Groningen en Drenthe? Bekijk het zelf in deze kaart

Waar wonen de miljonairs in Nederland? Dat zocht het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit. De gemeente Haren telt relatief de meeste miljonairs van Groningen. Westerveld voert het lijstje aan in Drenthe.

Kijk in onderstaande kaart hoeveel miljonairs er in jouw gemeente wonen.

Groningen

De provincie Groningen scoort laag en hoort met Limburg, Groningen en Flevoland bij de provincies met de minste miljonairs: zo rond 1,1 procent van de huishoudens is er zeer vermogend.

De gemeente Haren kent de meeste miljonairs van Groningen: 3,7 procent van de huishoudens heeft er een flinke bankrekening. De Marne staat op de tweede plek in Groningen met 2,9 procent, gevolgd door Eemsmond met 2,6% en Loppersum met 2,5%.

Drenthe

In Drenthe scoort de gemeente Westerveld het hoogste. Daar is 2,8% van de huishoudens miljonair. De Wolden staat op de tweede plek met 2,6%.

1 op de 10 miljonair

Het Noord-Hollandse Laren telt naar verhouding de meeste miljonairs van Nederland. Meer dan 1 op de 10 mensen (10,9%) heeft daar een vermogen van meer dan een miljoen euro.

Volgens het CBS neemt het aantal miljonairs in Nederland toe. Sinds 2006 is sprake van het grootste aantal miljonairs. Het CBS keek naar een periode van tien jaar: van 2006 tot 2016. Het bureau komt nu met de cijfers. Elk jaar nam het aantal miljonairs toe, met uitzondering van 2009.

De gemiddelde leeftijd van miljonairs in de periode ligt net onder de 60 jaar. Minder dan 5 procent van de miljonairs is jonger dan 40.

Hoogopgeleid

De hoofdkostwinners in miljonairshuishoudens zijn doorgaans hoogopgeleid. Bijna de helft heeft hoger onderwijs genoten, tegen bijna een derde van de niet-miljonairs.

Van de miljonairs heeft 28 procent een academische graad, tegenover 12 procent van de niet-miljonairs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.