Waarschuwing voor stelend stel bij MediaMarkt Emmen

Voor het stelen van een aantal apparaten bij de MediaMarkt in Emmen zijn een 40-jarige man en een 46-jarige vrouw maandag veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen.

De man uit het Overijsselse Lutten kreeg een maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij stal ook spullen bij een drogist vlakbij de MediaMarkt. Omdat hij nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling zat, moet hij alsnog twee weken de cel in.

Zijn ex-vriendin uit het Zuid-Hollandse Heerjansdam was alleen betrokken bij de diefstal in de elektronicazaak en kreeg twee weken voorwaardelijk.

De vrouw was op 15 juli bij haar ex-vriend op bezoek, toen ze besloten samen naar Emmen te gaan. In de MediaMarkt kwam de man volgens de vrouw op het idee spullen te stelen. Ze namen onder meer een mediaspeler, drones, filmcamera’s, een selfiestick en een hartslagmeter mee onder en in hun jassen.

Winkelpersoneel ging achter het duo aan en vond ze op een bankje voor een drogist vlakbij de MediaMarkt. Daar waren ze net bezig de gestolen spullen in tassen te stoppen. De man had ook parfum gestolen bij de drogist.

De Zuid-Hollandse verklaarde bij de politie dat ze was gaan stelen onder druk van de man. De man, die als enige bij de rechtszaak was, nam alle schuld op zich. Omdat op camerabeelden van de MediaMarkt echter duidelijk te zien was dat de vrouw ook aan het stelen was, kreeg zij toch straf.

De man wordt momenteel behandeld in een kliniek voor zijn drugsverslaving. De rechter bepaalde dat de vrouw zich ook moet laten behandelen voor psychische problemen. Doet ze dat niet, dan moet ze alsnog de cel in.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.