Wandelaar Jeroen Mulder uit Emmen geteisterd door scheenbeenblessure tijdens wandeltocht van 170 kilometer voor Longfonds

Foto: Eigen Foto

Jeroen Mulder uit Emmen zou maandag beginnen aan zijn vierde etappe van zijn ‘rondje zorg’: een wandeltocht van 170 kilometer langs vijf ziekenhuizen in Noord-Nederland om geld op te halen voor het Longfonds. Een fikse scheenbeenontsteking gooit alleen roet in het eten.

Mulder laat in een Facebook-post weten de blessure opgelopen te hebben in de sportschool. „Ik heb vorige week een klein wondje opgelopen aan het been. Heb ik geen aandacht aan besteed: je moest een loep hebben om het te kunnen zien. Even deppen en door. Dat kleine wondje zorgt nu dus voor een geïnfecteerd gebied in het scheenbeen.”


‘Door de pijn heenbijten’

Door de blessure kon hij maandag de etappe van Assen naar Hoogeveen niet kan lopen. In een tweede post laat hij weten dat de pijn aan het afnemen is. „Het goede nieuws is dat de pijn wel minder is geworden. Ik kan inmiddels weer lopen - zij het niet vlot. Het wordt morgen derhalve een kwestie van even door de pijn heenbijten op die eerste kilometers. Want: ik ga morgen die laatste etappe lopen. Van Hoogeveen naar Emmen.” In totaal moet Mulder dan nog ruim 35 kilometer lopen.

Met de wandeltocht wil Mulder geld ophalen voor het Longfonds en coronapatiënten. Het was de bedoeling om in vijf dagen in totaal 170 kilometer te lopen langs vijf ziekenhuizen in Noord-Nederland.Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe