Wapen van Drenthe voor 342.000 euro alsnog van Asser ondernemers

Het Wapen van Drenthe in Assen heeft donderdagmiddag bij een openbare veiling 342.000 euro opgebracht. Er was veel belangstelling voor het het sterk in verval geraakte monument.

In totaal werd 53 keer geboden op Het Wapen, dat al jaren leeg en op instorten staat. Het winnende bod was van de twee Assenaren die het pand in mei al onderhands kochten van de bank. Eigenaar Koops van ’t Jagt ging hiertegen in beroep omdat hij via een openbare veiling een hogere prijs zei te verwachten. De rechter draaide de verkoop terug.

De nieuwe eigenaren vertelden in mei plannen te hebben om er onderdak te bieden aan het TT Museum, een hotel/restaurant en een grand café.

Na een kwartier waren tijdens de veiling al 30 biedingen uitgebracht en stond de prijs op 235.000 euro. Vijftien minuten later, na veertig biedingen, was het bedrag opgelopen naar 270.500 euro. Uiteindelijk sloot de opbod bij 340.000 euro. Bij afslag kwam er nog 2000 euro bij.

Het Wapen, op de hoek van de Vaart ZZ en de Collardslaan, stond jaren te koop voor 750.000 euro. Het pand werd in 1781 gebouwd als heerenlogement. Tot 1973 vervulde het een horecafunctie (hotel/café). Daarna woonden er enkele jaren asielzoekers. Na hun vertrek in 2003 kwam het pand leeg te staan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.