War Child kan rekenen op geld uit Zandpol

Hoeveel het gaat opleveren is de grote vraag, maar War Child kan rekenen op geld uit Zandpol. Jordy Richir uit produceerde namelijk een single voor het goede doel.

Marco Borsato en Ali B. hadden ook ooit een hit voor War Child. Ben je door hen geïnspireerd?

,,Ja, dit is ook een Nederlandstalige single. Het nummer heet Geef mij een naam. Het is Nederpop en is hetzelfde genre als Marco Borsato. De boodschap is dat kinderen niet in de oorlog thuishoren. Het nummer is 4 minuten en 20 seconden lang.”

Zing je zelf ook?

,,Nee, ik ben niet echt een zanger. Omdat ik kwalitatief minder ben heb ik het laten inzingen door andere artiesten. Dat zijn studenten van de opleiding Artiest van Deltion.”

Wat heb je dan wel gedaan?

,,Samen met tekstschrijver Jan Blij uit Zwartesluis heb ik het gecomponeerd. Ik speel wel een paar lijntjes en akkoorden mee. Daarna ben ik als producer in de studio verantwoordelijk geweest. Het is onderdeel van mijn afstudeerproject aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.”

Waarom War Child?

,,Er waren een paar eisen voor het afstudeerproject. Daar paste een goed doel bij. Het laat maatschappelijke betrokkenheid zien. De doelstelling van War Child spreekt mij aan. Die sluit aan bij mijn eigen visie op kinderen en oorlog die ik heb gevormd door alle beelden die je op televisie ziet tegenwoordig. Kinderen horen niet in een oorlogsgebied thuis. Daardoor kreeg ik het idee. Het is een project zoals USA for Africa deed met We are the World. Dat wilde ik ook doen.”

Hoe kunnen mensen jouw nummer luisteren?

,,Het is heel lastig om bij de grote radiostations binnen te komen. Maar als het nummer vaak gedownload wordt, gaat het daar misschien ook opvallen en wordt het ook daar gedraaid. Vanaf 12 september is het nummer te downloaden via Itunes en Spotify. Voor 99 eurocent heb je hem en de volledige opbrengst gaat naar War Child. Hoeveel het gaat opleveren durf ik niet te zeggen. Ik hoop natuurlijk op een heel groot bedrag. Als het nummer duizend keer gedownload wordt zou dat mooi zijn. Alles wat daar nog bij komt is meegenomen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.