Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe?

Een drukke week achter de rug en nog geen plannen voor het weekend? Wij hebben voor jou een aantal activiteiten uit de zee aan evenementen in Groningen en Drenthe op een rijtje gezet.

Drenthe

Superzaterdag Zomerfestival in Hoogeveen

In Hoogeveen viert men de zomer met de Superzaterdag Zomerfestival. Laat je de hele dag vermaken door bands en singer-songwriters die in de binnenstad optreden. Het Zomerfestival maakt deel uit van de Hoogeveense Superzaterdagen.

Hollandse Muziekavond bij TT Hall

Heb je na het Truckerstar Festival zin in lekker meezingen met Hollandse hits? In de TT Hall spelen zaterdagavond onder andere Jannes en Mooi Wark.

Het is dit jaar de eerste keer dat de Hollandse Muziekavond plaatsvindt in de TT Hall. Vanaf een uur of 19.00 betreedt de eerste artiest het podium. Tot 01.00 uur kun je helemaal los gaan op de dansvloer.

Een na laatste weekend van Het Pauperparadijs

 'Het Pauperparadijs' is een theaterspektakel over arm en rijk. Het wordt opgevoerd op het binnenplein van het gevangenismuseum in Veenhuizen. Tot zondag 7 augustus heb je nog kans om het toneelstuk te zien.

Het stuk is gebaseerd op het werk van Suzanna Jansen. De schrijfster gaat op zoek naar de geschiedenis van haar voorouderen. Ze ontdekt dat ze in Veenhuizen zijn beland om 'heropgevoed' te worden.

Groningen

Zandsculpturen Festival Blauwestad

 “Space & Science Fiction”, zo luidt dit jaar het thema van het Zandsculpruren Festival in Blauwestad. Voor degene die lekker wil rondbanjeren tussen aliëns en UFO’s, Startrek en ET kan zich de hele dag vermaken op dit festival.

De werken zijn gemaakt door een team van internationale kunstenaars uit onder andere Australië, Spanje, Rusland, Ierland en Engeland.

Verdwalen in het Maïsdoolhof in Meerstad

Vanaf zaterdag kun je tot 1 oktober ronddwalen in Maïsdoolhof Meerstad. Op een oppervlakte van meer dan 2,5 hectare en met maar liefst vier kilometer aan paden die naar de in het midden geplaatste uitkijktoren leiden, ben je de hele dag zoet met het zoeken naar een uitweg.

Bezoekje aan de Hooghoudt-fabriek

Altijd al willen weten hoe de beruchte Hooghoudt jenever gestookt wordt, of hoe die smaakvolle limonade die je bij oma krijgt gemaakt word? Pak je kans, want tot 23 augustus opent de Hooghoudt-fabriek haar deuren om rond te snuffelen. Ontdek Hooghoudt's pronkstukken uit de afgelopen 125 jaar en laat je vertellen welke mijlpalen er zijn geweest.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.