Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe?

Al plannen voor dit weekend? Nee? Geen zorgen, er is weer genoeg te doen in Groningen en Drenthe. Een selectie.

Drenthe

Oldtimerdag Ruinerwold

Liefhebbers van oude auto's kunnen zaterdag hun hart weer ophalen in Ruinerwold. Voor de 24ste keer vindt daar de Oldtimerdag plaats. Toeschouwers kunnen onder meer stoomwalsen en een auto uit 1907 zien. De verwachting is dat er zo'n 1.500 voertuigen zullen deelnemen.

Sprietlopen in Zwinderen

Een jaarlijks hoogtepunt in de activiteitenagenda van Zwinderen is het sprietlopen. Een gladde paal van ongeveer zestien meter hangt boven de Verlengde Hoogeveense Vaart. De opgave voor de deelnemers is om zo ver mogelijk over die paal te lopen. Omdat de paal niet tot het einde van het kanaal reikt, valt elke deelnemer vroeg of laat in het water. Het spektakel begint zaterdag om 19.00 uur.

Boerenrock Festival

Voor de tiende keer vindt in Drouwenermond het Boerenrock Festival plaats. Donderdag begon het festijn en tot en met zondag is er nog van alles te beleven. Zo staat zaterdag scootmobiel- en zitmaaierraces op het programma en zijn er optredens van onder meer Kobus en de Rokkers en de Esperando's. Ook zondag zijn er verschillende autoraces en optredens, bijvoorbeeld van de Bökkers.

American Sunday Havelte

In Havelte is het zondag American Sunday. Vanaf 10.00 uur parkeren trotse auto-eigenaren hun Chevrolet, Dodge of Ford Mustang op het terrein van recreatiecentrum Hesselte. Er worden meer dan 200 auto's verwacht. De toegang is gratis.

Groningen

loading  

Noorderzon

Noorderzon begon donderdag, maar is uiteraard ook dit weekend nog in volle gang. Voor de 26ste keer valt er te genieten van vernieuwende voorstellingen uit alle hoeken van de wereld. Een aantal aanraders voor dit weekend: Ierse theatermakers voeren Tsjechov's eerste, onspeelbare geachte voorstelling op; een intrigerende collage van de houtjes en de touwtjes van het internet; klassiek ballet meets hip hop in Vietnamese dansvoorstelling.

De Toer Rise

Wegens succes herhaald: de Toer Rise. Een fietstocht voor het goede doel, georganiseerd door vier vrienden uit Groningen. Deelnemers fietsen tachtig kilometer door het Groninger land. De opbrengst van de tocht gaat naar het Ronald McDonald Huis in Groningen. De start is zaterdag om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Hoornseplas, deelnamekosten bedragen 15 euro.

Bogblues

Voor de vierde keer wordt zaterdag op het Museumplein in Veendam Bogblues gehouden. Naast optredens van bleusbands en -muzikanten, zijn er op het plein kramen met onder meer sieraden, T-shirts, spareribs en bier.

Zwem 2 mijl van Haren

3,4 kilometer zwemmen door het Paterswoldesmeer en het Hoornsemeer. Dat houdt de zwem 2 mijl van Haren in, een recreatieve zwemprestatietocht. De tocht is bestemd voor geoefende zwemmers. Meedoen aan de editie van dit jaar is niet meer mogelijk, maar kijken kan natuurlijk altijd. De start is zondag om 10.00 uur bij restaurant De Twee Provinciën in Haren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu