Waterschap Vechtstromen houdt geld over

Het waterschap Vechtstromen heeft in 2015 5,6 miljoen euro minder uitgegeven dan was begroot.

Het dagelijks bestuur van Vechtstromen wil van het overgebleven bedrag 1,2 miljoen euro gebruiken om lastenverzwaringen de komende jaren tegen te gaan. Desondanks stelt het algemeen bestuur wel voor de waterschapslasten van 2,7 naar 3,2 procent te verhogen. Daardoor gaan huiseigenaren en bedrijven meer betalen.

Een groot deel van het bespaarde geld, 3,4 miljoen euro gaat naar diverse reserves als het aan het dagelijks bestuur ligt. Volgens een woordvoerder van Vechtstromen is de positief uitgevallen begroting meegenomen in het voorstel om de kosten te verhogen.

Dat heeft vooral te maken met de wens om meer te kunnen investeren en de schulden van het waterschap in de huidige bestuursperiode terug te dringen, aldus de woorvoerder. Daarna moet de totale schuld van het waterschap in de jaren 2020-2050 met 100 miljoen euro afnemen, stelt het algemeen bestuur.

Op 6 juli besluit het algemeen bestuur van Vechtstromen over de bestemming van het overgebleven geld en het voorstel om de kosten te verhogen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.