Waterschap bespaart vier miljoen euro door regenwater op te vangen

De rioolwaterzuivering in Echten wordt niet uitgebreid. Waterschap Drents Overijsselse Delta(WDODelta) bespaart daardoor vier miljoen euro.

Een beter afvoersysteem van regenwater in Hoogeveen zorgt ervoor dat er in de toekomst minder water naar de zuivering in Echten stroomt. Daardoor blijft de capaciteit die de waterzuivering aankan afdoende, blijkt uit een studie van het waterschap en gemeenten Hoogeveen en De Wolden.

Uitbreiding stond gepland voor 2019

,,De voorbereidingen voor de uitbreiding stonden gepland in 2019”, zegt Martijn Manenschijn van WDODelta. ,,We waren van plan de rioolwaterzuivering uit te breiden omdat er in de toekomst meer regenwater afgevoerd moet worden. In gemeente De Wolden moeten een paar gemalen worden verbreed, waardoor er ook meer watertoevoer is. Door de aanpak in het centrumgebied in Hoogeveen is de uitbreiding dus niet nodig.”

Vijvers in Hoogeveen aan elkaar verbonden

In Hoogeveen wordt regenwater niet meer afgevoerd op het riool, waardoor de druk op het rioolnetwerk flink afneemt. Manenschijn: ,,Regenwater komt in het oppervlaktewater terecht. In Hoogeveen zijn dat vijvers die met elkaar verbonden gaan worden. Daar moet nog wel in geïnvesteerd worden, er komt onder andere een nieuwe stuw bij een van de vijvers in het centrum en die moet wel passen in het stedelijk karakater.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.