Waterschap betrekt duurzaam pand

Met ingang van maandag 4 juli werken de medewerkers van het Waterschap Drents Overijsselse Delta vanuit een nieuw hoofdkantoor. Duurzaamheid staat voorop in het pand aan de Dr. van Deenweg in Zwolle.

Hoe het nieuwe complex er uitziet kunnen belangstellenden zaterdag 17 september komen bekijken tijdens een open huis. De verhuizing betekent ook dat de oude waterschapskantoren aan de Dr. van Thienenweg 1 in Zwolle, de Blankenstein 540 en Zomerdijk 8 in Meppel gesloten zijn vanaf begin juli.

Het nieuwe kantoor is onder meer voorzien van energiezuinige led-verlichting, een ionair-systeem voor optimale luchtkwaliteit, een hypermodern koelsysteem en cradle to cradle-tapijt waarin drinkwaterkalk is verwerkt. De grondstoffen kunnen volledig worden hergebruikt als de vloerbedekking wordt afgedankt.

Waar dat kan voert het waterschap flexwerken is, waardoor 30 procent minder vloeroppervlak nodig is en 25 procent minder energie wordt verbruikt. Laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen en een parkeerplaats waarin (regen)water gemakkelijk kan wegzakken, completeren het beeld.

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta ontstond op 1 januari jongstleden door een fusie tussen Groot Salland in Zwolle en Reest en Wieden in Meppel. Het waterschapskantoor in die Drentse stad, dat nu wordt afgestoten, werd in het jaar 2000 geopend (foto: archief DvhN/Gerrit Boer).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.