Wedstrijd om beste keet van Borger-Odoorn

Wie heeft de beste keet van Borger-Odoorn? Daar wil de Jeugd- en Jongerenafdeling van welzijnsgroep Andes achter komen, om zo de veiligheid van de keten onder de aandacht te brengen.

In samenwerking met Plattelandsjongeren.nl organiseert Andes de wedstrijd in de gemeente. Iedere jongere kan zijn of haar keet opgeven. Een adviseur komt dan langs en beoordeelt de keet op een aantal punten, zoals veiligheid, alcoholbeleid en uitstraling. Ook krijgen de eigenaren tips over het verbeteren van veiligheid. De keet met de hoogste score wint een ‘leuke groepsactiviteit inclusief barbecue’.

Plattelandsjongeren.nl organiseert landelijk een soortgelijke wedstrijd, maar volgens Jeugd- en Jongerenmedewerker Tias Eggens doen daar weinig keten uit Borger-Odoorn aan mee. „Maar een of twee jongeren uit de gemeente hebben zich opgegeven. We hopen de keten met deze aparte wedstrijd beter in kaart te brengen.”

„Veel jongeren die een keet hebben houden zich stil omdat ze denken dat ze illegaal zijn, terwijl dat vaak niet het geval is”, zegt Eggens. „Een caravan achter het huis die in het weekend door jongeren wordt gebruikt, kan gewoon. Maar er wordt niet altijd goed nagedacht over de brandveiligheid en het uitzicht in de wijk.” De wedstrijd moet daar verandering in brengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.