Vergaderen via internet blijft voor de Emmer gemeenteraadsleden een lastig karwei. Donderdagavond werd voor de derde keer dit jaar een vergadering stilgelegd omdat bij de live-verbinding op internet het geluid weg viel.

De commissievergadering bestuur, middelen en economie in het Emmer gemeentehuis was vanaf het begin voor buitenstaanders niet te volgen. Wel beeld, geen geluid. Na een klein half uur was het euvel verholpen en werd opnieuw begonnen.

Vanwege de coronacrisis is er al langere tijd geen publiek welkom bij de commissie- en raadsvergaderingen. Ook journalisten moeten de bijeenkomsten volgen via internet. ,,Is er geen geluid, dan is er haast sprake van een besloten vergadering. Dat is natuurlijk niet de bedoeling’’, zo liet burgemeester Eric van Oosterhout bij een eerdere storing weten.

Dat was begin oktober, ook bij de commissievergadering bestuur, middelen en economie. Toen viel het geluid halverwege de rit weg. Omdat het dit avond niet lukte om de apparatuur in orde te krijgen en werd de vergadering op een andere dag voortgezet.

In april liep de eerste digitale vergadering uit op een sof, omdat toen ook het geluid ontbrak. Die vergadering werd daarop een week verschoven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe