Wel EK voetbal voor gevangenen Veenhuizen

Nederland doet niet mee aan het EK voetbal, maar gedetineerden uit Veenhuizen wel. Zij spelen donderdag het mini-EK voor gevangenen in Sittard.

Een busje met tien gedetineerden gaat donderdag naar Limburg. ,,Er doen geen zware criminelen aan mee, maar mensen die in het laatste deel van hun straf zitten of al bepaalde vrijheden genieten”, zegt Rene Hut van de penitentaire inrichting Veenhuizen. ,,Wij bereiden gevangenen voor op terugkeer in de maatschappij. Sport is daarvoor een heel geschikt middel.”

Aan het toernooi doen ook gedetineerden mee uit Sittard, Roermond en België. Uit Duitsland komt een club gelieerd aan Schalke 04. Heracles en Genk doen mee met een ploeg daklozen. Zij nemen het onder meer op tegen FC De Rebellen, een team van profs die verslaafd waren of met Justitie in aanraking zijn geweest, als Glenn Helder, Ricky van der Bergh, Luc Nilis en Gilles de Bilde.

Noorse gevangenen die momenteel in gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen zijn ondergebracht doen niet meer. Hut: ,,Zij mogen niet met verlof en de gevangenis niet uit.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.