De commissievergadering bestuur, middelen en economie in het Emmer gemeentehuis is donderdagavond halverwege de rit gestopt. Door problemen met de techniek viel het geluid bij de live-verbinding op internet meermaals langere tijd weg.

De vergadering was hierdoor voor buitenstaanders niet meer te volgen. Vanwege de coronacrisis is er in Emmen al langere tijd geen publiek welkom bij de commissie- en raadsvergaderingen. Ook journalisten moeten de bijeenkomsten volgen via internet.

Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,Is er geen geluid, dan is er haast sprake van een besloten vergadering. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We gaan op een andere dag verder. En dan zal de apparatuur natuurlijk goed moeten functioneren.’’ De vergadering begon om half acht en werd even na negen uur gestaakt.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een vergadering in de raadszaal van Emmen wordt gestopt vanwege technische malheur. In april liep de eerste digitale vergadering uit op een sof omdat toen ook het geluid ontbrak. De vergadering werd toen een week verschoven.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe