Zes Drentse buurtprojecten dingen mee naar de provinciale Kern met Pit Trofee. Wie gaat er naar huis met 1.500 euro?

Kern met Pit is een landelijke wedstrijd waarin buurtbewoners worden uitgedaagd om buurtprojecten binnen een jaar - door de coronamaatregelen eenmalig twee jaar - uit te voeren. Succesvolle projecten ontvangen hiervoor een bijdrage van 1000 euro.

In 2020 hebben zes projecten in Drenthe hieraan voldaan. Zij ontvangen daarom het Kern met Pit predicaat. Ook dingen zij automatisch mee naar de provinciale prijs van 1.500 euro. Het publiek bepaalt samen met een jury de Drentse winnaar.

Deelnemende projecten

Via de website van Kern met Pit kan worden gestemd op de volgende projecten: theaterstuk Mina Koes: De moord bij het zwarte gat , over de moord op Mina Koes in 1881 vlakbij Zuidwolde; de renovatie van het onderduikershol in Valthe, waar in de Tweede Wereldoorlog Joden waren ondergedoken; de oprichting van een multifunctioneel beweegpark in Peize; de aanleg van wandelroutes en bankjes in natuurgebieden rond Dalerveen en ten slotte een website met informatie en verhalen over vier wandelroutes rond Dalen.

Landelijke finale

In 2019 won het buurtproject Onse Toen uit Eexterveen de verkiezing. De initiatiefnemers maakten een ontmoetingsplek voor dorpsbewoners.

Stemmen kan nog tot 20 januari. De provinciale winnaars worden op 23 januari bekendgemaakt. Zij stromen door naar de landelijke finale op 5 juni 2021. Voor de winnaar ligt een geldbedrag van 3.000 euro klaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe