Welke boom in Drenthe heeft de grootste maatschappelijke of historische waarde? Voor de Boom van het Jaar kun je nog tot en met 20 mei stemmen

De mooiste treurbeuk ooit in Gieten, provinciaal winnaar Boom van het Jaar 2020. Foto: Mark Kohn.

De verkiezing Boom van het Jaar is op zoek naar de boom met de grootste historische of maatschappelijke waarde van Drenthe en het verhaal achter die boom.

Boom van het Jaar, onderdeel van de Europese verkiezing Tree of the Year , draait niet om de dikste, oudste of mooiste boom, maar om de maatschappelijke of historische waarde van bomen: het verhaal áchter de boom.

SBNL Natuurfonds in Leersum organiseert de verkiezing van De Boom van het Jaar dit jaar voor de vierde keer. Vorig jaar greep de Moeierboom, een linde in het centrum van Etten-Leur, de winst. De boom werd zesde tijdens de Europese verkiezing.

Tot en met 20 mei stemmen

Wie een Drentse boom met markante geschiedenis of bijzonder verhaal kent kan deze tot en met 20 mei insturen via www.deboomvanhetjaar.nl.

Een jury beoordeelt in de zomer de ingezonden verhalen en kiest per provincie één genomineerde. Voor deze 12 provinciale kandidaten volgt vanaf eind augustus een nationale stemronde. De winnaar wordt half oktober bekendgemaakt en ingezonden als Nederlandse kandidaat voor de titel Tree of the Year 2022.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe