Werk- en celstraf voor zware mishandeling

Een werkstraf van 150 uur plus twee maanden voorwaardelijke celstraf kreeg een 44-jarige man uit Assen opgelegd, omdat hij een 32-jarige plaatsgenoot ernstig heeft mishandeld. Daarnaast moet de man zich laten behandelen aan zijn posttraumatische stressstoornis (PTTS).

Het slachtoffer zag de verdachte in de Mulderstraat in Assen ruziemaken met een andere man en probeerde tussenbeide te komen om de zaak te sussen. Voor zijn bemoeienis werd hij door de Assenaar beloond met een harde trap tegen de enkel, waardoor hij onderuit ging. De geschopte man moest met beenletsel worden overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis, waar hij werd geopereerd aan een gecompliceerde beenbreuk. Er werden schroeven in zijn been geplaatst.

Troebele geest

De verdachte kon zich niet veel meer herinneren van de desbetreffende avond. Zijn geest was die nacht troebel door een combinatie van alcohol, cannabis en de medicatie die hij slikt voor zijn PTTS. ‘Ik heb gevochten dat wel. Ik laat me niet aanraken. Dat heeft te maken met mijn PTTS.’ Getuigen vanuit het uitgaanscircuit verklaarden dat de Assenaar zich de hele avond ‘agressief’ en ‘vervelend’ gedroeg. Hij zou niet meer te kalmeren zijn na de woordenwisseling die hij had met de andere man. ‘Na 1 flesje bier ben ik al de controle kwijt’ vertelde hij de rechter. Waarom dan toch drinken en nog wel in combinatie met een medicijn, vroeg de officier van justitie zich af. ‘Daarom ben ik met zowel drank en drugs gestopt’,was het antwoord.

Schadevergoeding

Het slachtoffer diende een schadevergoeding voor 25.000 euro in. Voor de gemaakte kosten en inkomstenverlies plus smartengeld. De rechter wees uiteindelijk 1955 euro toe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.