In Emmen zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen van de aanpak van de kruising Wolfsbergenweg/Weerdingerstraat/Middenhaag. Het drukke kruispunt wordt na de zomer veiliger gemaakt voor fietsers. Eerst dienen de ondergrondse gasleidingen onder handen te worden genomen.

Het drukke kruispunt wordt veiliger gemaakt voor fietsers. Maar eerst dienen de ondergrondse gasleidingen onder handen te worden genomen.

Gelijktijdig groen geeft fietsers onveilig gevoel

Het gaat om de kruising waar de woonwijk Emmermeer begint en waar vroeger autobedrijf Ensing stond. De fietsers en auto’s op de Weerdingerhaag en Wolfsbergenweg krijgen sinds jaar en dag gelijktijdig groen bij de verkeerslichten. Dit kan onveilig voelen voor fietsers omdat ze tegelijk met het autoverkeer vaart moeten maken en er voor hen geen speciaal weggedeelte is.

loading

Dit gaat veranderen. Op de Wolfsbergenweg en de Weerdingerhaag komt een stukje vrijliggend fietspad en alle fietsers krijgen gelijktijdig groen licht. Het volledige autoverkeer staat dan stil. Ook worden vanaf de parallelweg langs de Weerdingerstraat twee nieuwe aansluitingen aangelegd, een soort opritten. Auto’s die via de parallelweg langs de Weerdingerstraat bij de kruising komen kunnen straks ook niet meer doorrijden over deze weg.

Negen bomen ruimen het veld

De verkeerslichten, die hun beste tijd hebben gehad, worden vervangen. Voor de reconstructie is extra ruimte nodig en hiervoor zijn eerder al zeven bomen aan de Wolfsbergenweg en twee bomen aan de Weerdingerhaag gekapt. Er komen andere bomen voor in de plaats: vier langs de Weerdingerstraat (aan de kant van Weerdinge) en twee langs de Weerdingerhaag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe