Werk aan fietspad tussen Dwingelo en Beilen gestart

De eerste schoppen zijn donderdagochtend de grond in gegaan op de fietsroute tussen Dwingelo en Beilen. Het fietspad moet de weg veiliger maken voor fietsers.

Han Brommer uit Dwingeloo maakte zich zich ruim drie jaar sterk voor een veilig fietspad tussen Dwingeloo en Beilen. Nu wordt er eindelijk aan gewerkt; in september moet het er liggen.

,,Hartstikke gevaarlijk”, denkt Han Brommer in september 2014. Op de fietsroute die zijn oudste dochter dagelijks aflegt naar Beilen, via de Vennen en De Mussels, ziet hij hoe scholieren op een haar na onder een auto komen. Hij trekt aan de bel bij de gemeente. Het blijkt een kwestie van de aanhouder wint.

Veel moeilijkheid door twee gemeenten

De moeilijkheid is dat de weg in twee gemeenten ligt, Westerveld en Midden-Drenthe. De weg, die zich over bijna 4 kilometer uitstrekt, is bovendien in beide gemeenten verschillend. In Midden-Drenthe geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

In 2014 worden al voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een fietspad. Tot de grens van Westerveld. Want daar is de snelheid 60, en moet het bestemmingsplan worden gewijzigd voordat een fietspad überhaupt mág.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.