Werkstraf opgelegd vanwege ontvoering Facebook-vriendin

Voor het onttrekken aan het ouderlijk gezag van een minderjarig meisje is een 20-jarige man dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot veertig uur werkstraf.

De man uit Eindhoven nam augustus 2014 een meisje uit Beilen mee naar een hotel in zijn woonplaats Eindhoven. Hij kende haar via Facebook. Ze zagen elkaar voor het eerst. De ouders van het toen 17-jarige meisje deden aangifte van vermissing. Zij waren bang dat hun kind was ontvoerd.

De politie heeft een zoekactie op touw gezet. Via telefoongegevens kwam de man uit Eindhoven in beeld. Zijn moeder belde hem op en zei dat politie aan de deur was geweest en dat gevraagd was naar een meisje. Ook de wijkagent nam telefonisch contact op om te vragen of hij wist waar zij was. De man verklaarde tijdens de rechtszaak twee weken geleden dat hij van het meisje niet mocht zeggen waar zij was.

Uiteindelijk is het stel opgespoord en het meisje teruggebracht naar haar familie in Beilen. Zij is vijf dagen vermist geweest. De rechtbank acht de man schuldig, maar vindt dat hij geen zware straf verdient. De rechtbank heeft bij de strafbepaling in aanmerking genomen dat het meisje 17 jaar was en dat de man geen ander doel had dan haar gezelschap te houden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.