Werkstraf voor fraude bladenman Diever

Een 51-jarige man uit Diever is dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot 150 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf voor faillissementsfraude.

De man had verschillende uitgeverijen, waarmee hij commerciële bladen op de markt bracht.

Hij is meerdere keren failliet gegaan. Bij de laatste keer, met het bedrijf Balder bv, is volgen de rechtbank fraude gepleegd. Kort voor het faillissement in 2009 werd de bv overgedragen aan de Stichting Saneringen Coevorden. Het ging naar het oordeel van de rechtbank in Assen om een schijnconstructie, waardoor schuldeisers ernstig zijn benadeeld. De bladenman zou een spoor van vernieling achter zich hebben gelaten.

De 52-jarige echtgenote van de inwoner van Diever en een echtpaar van 34 en 33 jaar uit Hardenberg zijn wegens hun rol veroordeeld tot 80 uur werkstraf en een maand cel voorwaardelijk. Volgens de rechtbank hebben zij zich door de hoofdverdachte voor het karretje laten spannen. ,,Normaal gesproken zou hij voor deze feiten tot gevangenisstraf zijn veroordeeld”, aldus de rechtbank. Dat gebeurt niet, omdat het lang heeft geduurd voor de strafzaak is behandeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.