Werkstraf voor man uit Roswinkel na erfenis vuurwapens

Een 62-jarige man uit Roswinkel heeft een werkstraf gekregen van 240 uur omdat hij elf vuurwapens in bezit had.

De wapens had hij jaren geleden gekregen van zijn vader, die ze weer van diens vader had gekregen. Een erfenis. Het verboden spul stond lang in een doos op zolder. De man zei dat hij niets met wapens had en er ook nooit naar had omgekeken.

Voor het Openbaar Ministerie (OM) is dat niet relevant. Bezit is bezit en het is verboden. Waarom je wapens in huis hebt, doet niet ter zake. De wapens werden gevonden nadat de zoon des huizes was betrapt met illegaal vuurwerk. Tijdens een doorzoeking van de woning werd ook de doos op zolder gevonden.

Het OM tilt zwaar aan de zaak. Om de ernst te onderstrepen werd ook zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist. De rechtbank deelt de visie van het OM en legde ook die zes maanden op als stok achter de deur.

Tijdens de rechtszaak lieten de rechters doorschemeren dat ook zij onder de indruk waren van de wapenvondst. ,,U had wel een oorlog kunnen beginnen in Roswinkel.’’

Even was er de verdenking dat de man handelde in wapens. Hij ontkende dat stellig. Omdat de man geen strafblad had, zag het OM af van het eisen van een onvoorwaardelijke celstraf. De vuurwapens zijn vernietigd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.