Werkstraf voor stalker uit Hoogeveen

Een werkstraf van 240 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Dat legde de politierechter in Zwolle maandag een 29-jarige man uit Hoogeveen op omdat hij maandenlang zijn ex-partner stalkte met sms- en emailberichten.

Ook hield hij zich regelmatig op rond haar woning nadat ze was verhuisd naar de gemeente Zwartewaterland.

Volgens het slachtoffer veranderde de man compleet toen zij zwanger van hem raakte. Ruzies escaleerden en de vrouw beëindigde daarom de relatie. Haar ex gaf er echter niet aan toe. Hij belaagde haar met vervelende berichten, maar naar zijn mening waren het enkel berichten om informatie over hun pasgeboren zoon te krijgen. ,,Ik beschouw het niet als lastigvallen. Ik stelde normale vragen. Zij beantwoordde die me: ‘laat ons met rust’, aldus de man, die als vader van het kind vindt dat hij recht heeft op informatie en omgang met zijn kind.

De vrouw werd zo bang van de dreigende berichten dat zij vierentwintig uur per dag een Aware-knop van de politie bij zich draagt, want ook contactverboden van officiële instanties lapte de Hoogevener aan zijn laars. Inmiddels heeft de familiekamer bepaald dat de man zijn zoon helemaal niet meer mag zien.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden tegen de man en verzocht de rechter om aan het voorwaardelijke deel meldplicht, behandeling en een contactverbod op te leggen zoals was geadviseerd door de reclassering. Met die bijzondere voorwaarden ging de rechter mee, hij hield het echter bij een gedeeltelijk voorwaardelijke werkstraf.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.