Werkstraffen geëist tegen broers voor hennepkwekerij boven garage

Het Openbaar Ministerie (OM) eist tegen twee broers (44 en 49 jaar) uit Nieuw-Roden en Roderesch een werkstraf van 180 uur voor het bezit van een hennepkwekerij en het illegaal aftappen van stroom.

Garage

De hennepkwekerij werd op 30 maart vorig jaar ontdekt boven het garagebedrijf in Roden van de 44-jarige man uit Nieuw-Roden. Zijn 49-jarige broer huurde de bovenverdieping waar de wietplanten, ruim 380 in totaal, stonden.

De politie viel het garagebedrijf binnen nadat er drie anonieme tips waren binnengekomen over een wietgeur die rond het pand hing.

Zeven verdachten

In eerste instantie werden zeven verdachten opgepakt, onder wie de compagnon van de 44-jarige verdachte, een stagiaire, een neefje van beide verdachten en nog een broer van ze.

,,Zeven mensen hadden de sleutel van het pand, maar van wie de kwekerij was, is nooit duidelijk geworden. Iedereen ontkent dat hij erbij betrokken was en wijst naast elkaar”, aldus advocaat Hugo Pellinkhof van de eigenaar van de 44-jarige garage-eigenaar.

Tienduizenden euro’s opbrengst

De officier van justitie vindt dat er genoeg bewijs is dat uitwijst dat de garage-eigenaar en zijn 49 jarige broer verantwoordelijk zijn voor de hennep en het illegaal aftappen van de stroom. Ze gaat er vanuit dat er meerdere keren is geoogst voordat de politie de illegale kwekerij ontdekte en hebben beide broers samen ruim 83.000 euro verdiend met de hennephandel. Ze wil dat de mannen dat bedrag terugbetalen aan de staat.

De rechter doet 1 november uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.