Werkvoorzieningschap Meppel breekt met directeur

Het werkvoorzieningschap Reestmond in Meppel en algemeen directeur Gert Veld gaan ‘in goede harmonie’ na bijna 15 jaar uit elkaar. De topman vertrekt vanwege een verschil van inzicht met het dagelijks bestuur.

Beide partijen denken verschillend over de strategie die Reestmond voor de langere termijn moet volgen. Ook over de rol die de algemeen directeur in dat proces moet spelen, lopen de inzichten te ver uiteen om op de huidige voet door te gaan.

Bestuur en Veld wensen elkaar volgens de officiële persverklaring over de breuk ‘al het goede voor de toekomst’. Ondanks het conflict dat het einde van zijn dienstverband betekent, houdt Reestmond uit dank voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid binnenkort een afscheidsbijeenkomst voor de (ex-)directeur.

Het dagelijks bestuur moet nog een beslissing nemen over de opvolging van de algemeen directeur. Zijn vertrek komt in een tijd dat de werkvoorzieningschappen te maken hebben met bezuinigingen en inkrimping van hun personeelsbestand.

Reestmond is actief in de gemeenten Meppel, Westerveld, De Wolden en Staphorst. Het werkvoorzieningschap heeft als taak mensen met een beperking een plekje op de arbeidsmarkt te bieden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.