Westerveld houdt extra kijkdag in oude school Eemster

Mensen die belangstelling hebben in de oude school in buurtschap Eemster kunnen op 17 november tijdens een extra kijkdag het gebouw bekijken.

In september waren ook al twee kijkdagen, maar de gemeente Westerveld kreeg nadien nog telefoontjes van belangstellenden. ,,Daarop hebben wij besloten om een extra kijkdag te houden’’, zegt woordvoerder Forina van der Zee.

De voormalige openbare basisschool ligt op een fraaie plek met vrij uitzicht over het Essenlandschap. Het pand bestaat uit vier ruime lokalen en diverse berg- en vergaderruimtes. Het perceel is maar liefst 7.600 vierkante meter groot.

Potentiële kopers moeten minimaal 299.000 euro bieden. Overigens is het bod niet doorslaggevend, maar het ontwikkelplan. Volgens het bestemmingsplan is de locatie bedoeld voor een ‘maatschappelijke invulling’. Een kinderdagverblijf behoort daarbij tot de mogelijkheden. En uit gesprekken die de gemeente heeft gevoerd met bewoners kwam naar voren dat ook kleinschalige bewoning mogelijk is. Bovendien is het mogelijk om het bestemmingsplan te wijzigen. Maar de gemeente sluit daarbij grootschalige detailhandel op voorhand uit.

De kijkdag op 17 november duurt van 16.00 uur tot 18.00 uur. Belangstellenden hebben tot 13 januari 2017 12.00 uur de tijd om een plan in te dienen en een bod uit te brengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.