Westerveld wijst bezitters campers de weg

Bezitters van campers stuiten voortaan in de gemeente Westerveld op bordjes die hen welkom heten, maar tegelijkertijd duidelijkmaken dat overnachten op parkeerplaatsen verboden is.

Wethouder Klaas Smidt van recreatie en toerisme onthulde woensdagmorgen het eerste van vijf van deze borden op het parkeerterrein bij de Dieversluis. Dit is een van de plekken waar geregeld campers worden gesignaleerd, terwijl overnachten ter plaatse niet mag.

Westerveld heeft als beleid dat campers thuishoren op campings en andere recreatieterreinen. Daarvan zijn er voldoende in de gemeente. In tegenstelling tot illegale overnachtingsplekken hebben ze voorzieningen als afvalcontainers, een watertappunt en een plek om het chemisch toilet te legen.

Sinds 2010 is het aantal geregistreerde campers in Nederland met bijna 50 procent gegroeid, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Kampeer Club. Ruim 96.000 staan er inmiddels geregistreerd en daar komen de buitenlanders met campers nog bij. Om deze groeiende groep goed te informeren, besloot Westerveld de camperborden te plaatsen.

,,Bij de Dieversluis staan overdag vaak campers. Het is dicht bij een doorgaande weg en een prima uitvalsbasis is voor een fiets- of wandeltocht naar de twee Nationale Parken. Rond de sluis ontvangen de horeca en winkels hen gastvrij, maar de parkeerplaats is geen overnachtingsplek”, zegt wethouder Smidt (VVD).

Informatie over campings en andere recreatieterreinen in Westerveld staat onder meer op www.hetnationaleparkvandrenthe.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.