Westerveld zet oude school Eemster te koop

De oude school in de buurtschap Eemster (huisnummer 1a) staat te koop. Het karakteristieke pand moet minimaal 299.000 euro opbrengen. Wie er plannen mee heeft, kan deze tot 13 januari 2017 indienen bij de gemeente Westerveld.

De voormalige openbare basisschool ligt op een fraaie plek met vrij uitzicht over het essenlandschap. Het bestaat uit vier ruime lokalen en diverse berg- en vergaderruimtes. Het perceel waarop het pand staat, is maar liefst 7.600 vierkante meter groot.

De plek is volgens het bestemmingsplan bedoeld voor een ‘maatschappelijke invulling’. De omwonenden en de gemeente hopen dat zich een belangstellende meldt met een plan dat hier geheel of gedeeltelijk bij past.

Niet de hoogte van het bod, maar de kwaliteit van het ontwikkelplan voor de kavel geldt als belangrijkste criterium bij de beoordeling van de ingediende plannen. Dat wil niet zeggen dat Westerveld niet bereid is mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan.

Liefhebbers kunnen woensdag 21 september van 10.00 tot 12.00 uur een kijkje nemen in en bij de voormalige school in Eemster. Donderdag 29 september is er van 13.00 tot 15.00 uur opnieuw een ‘kijkmoment’. Vooraf aanmelden per e-mail (info@gemeentewesterveld.nl) is wel noodzakelijk.

Informatie over de oude school en over de verkoopprocedure zijn te vinden op de website van de gemeente.

De openbare basisschool Eemster had op het laatst maar 20 leerlingen meer en ging na het schooljaar 2014-2015 dicht. Na een fusie met de Burgemeester W.A. Storkschool verhuisden de leerlingen naar Dwingeloo. Daar is inmiddels een nieuwe brede school gebouwd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.