Wethouder Henk Lammers van Tynaarlo gaat met pensioen (en krijgt geen wachtgeld)

Henk Lammers (helemaal links) met de andere wethouders in Tynaarlo. DvhN

CDA-wethouder Henk Lammers van Tynaarlo gaat met pensioen. Hij is 66 en neemt op de raadsvergadering van 28 januari afscheid.

Hanneke Wiersema, fractievoorzitter in de raad, is voorgedragen als zijn opvolger. Lammers woont in het Drentse Zuidwolde en kwam in de vorige raadsperiode tussentijds in het college als vervanger van de zieke wethouder Theun Wijbenga. Na de verkiezingen in 2018 tekende hij bij voor een tweede termijn. Hij legt nu dus tussentijds zijn functie neer.

Vereerd met voordracht

Hanneke Wiersema is zeer vereerd met de voordracht. „Ik heb heel veel zin in deze functie”, zegt ze. Ze zit al tien jaar in de gemeenteraad. „Toen Theun Wijbenga ziek werd, zochten we een opvolger met veel ervaring als wethouder. Henk heeft dat heel goed gedaan. Na de verkiezingen was het voor de continuïteit goed dat hij door ging. Nu ontstaat er weer een nieuwe situatie. Henk wil wat anders gaan doen en nu vindt het partijbestuur dat ik hem moet opvolgen.” Op 28 januari beslist de gemeenteraad formeel over de benoeming.

Hanneke Wiersema (62) studeerde aan het conservatorium en heeft een muziekschool in haar woonplaats Eelde-Paterswolde onder de naam Hanneke Jager. Dick Jager is haar echtgenoot.

Andere zaken in het leven

Lammers schrijft aan de gemeenteraad dat hij inmiddels 66 jaar oud is geworden en tijd wil vrijmaken voor andere zaken in het leven. Hij benadrukt dat er geen enkele politieke reden is om zijn functie neer te leggen en dat hij altijd met veel plezier in Tynaarlo heeft gewerkt. De samenwerking met de raad heeft hij als prettig, sportief en uitdagend ervaren, schrijft hij.

„Voor de goede orde, en gezien de vele discussies in de media, merk ik nog op dat wachtgeld voor mij, gezien mijn leeftijd, niet van toepassing is”, zo sluit Lammers zijn brief af.

menu