De witte steen ter nagedachtenis aan Frits Pronk (17) uit Bovensmilde is weg. Vermoedelijk meegenomen van de rand van het natuurgebiedje Dijkjesveen aan het Brunstingerveld bij Beilen. ,,We willen de steen graag terug”, zegt opa Frits Pronk (74).

Frits overleed op 4 juni 2019 aan weke delenkanker en precies een jaar later verstrooide de familie zijn as op het lelieveld van Seubring bloembollen naast het Dijkjesveen in Brunsting. Frits volgde de opleiding landbouwmechanisatie en liep tot twee weken voor zijn dood nog stage bij Seubring.

Onder een boom naast een afrasteringspaal aan de rand van het natuurgebied legde zijn oma een witte hoekige steen ter nagedachtenis aan Frits. De forse steen van ongeveer 25 centimeter breed, lang en hoog had Frits opgedoken tijdens een vakantie in de Dordogne in Frankrijk. Zijn oma nam hem mee naar Nederland en legde die vlakbij de plek waar Frits is verstrooid.

(Tekst gaat verder onder de foto)

loading

Ik ga er regelmatig even heen

De steen is een plek om Frits te herdenken. ,,Ik ga er regelmatig even heen”, zegt opa Frits. Tot zijn schrik merkte hij vorige maand dat de steen was verdwenen. ,,Tussen eind november en midden december moet hij zijn meegenomen. Onze dochter heeft een oproep op Facebook gedaan, dat we de steen graag terug willen hebben, want die heeft voor ons grote emotionele waarde. Maar helaas hebben we hem nog niet terug.”

Op de witte steen staat geen naam of teken. Opa: ,,We denken dat iemand het een mooie steen vond en heeft meegenomen. lk heb nu een lantaarn met een kaarsje op de plek van de steen gezet.”

Wie informatie over de witte steen heeft kan mailen naar: redactie@dvhn.nl . Wij nemen dan contact op met de familie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe